• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

«Hjerte for byen» får slikkepinnforbud på 17. mai

-Vi er skuffet, sier Gjert Tolås som er medlem av «Hjerte for byen» sin 17. mai komité. I fire år har det felleskristne nettverket «Hjerte for byen» sine barn delt ut slikkepinner […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for «Hjerte for byen» får slikkepinnforbud på 17. mai

-Vi er skuffet, sier Gjert Tolås som er medlem av «Hjerte for byen» sin 17. mai komité.

I fire år har det felleskristne nettverket «Hjerte for byen» sine barn delt ut slikkepinner fra folketoget på 17. mai  til festglade publikum langs ruten. Nå er det slutt.

På et papir rundt hver slikkepinn har det nemlig stått hilsner med norsk flagg og sitater som:  «Du er verdifull og elsket», «Gud er kjærlighet», og «Jesus er din venn». Dette faller ikke i god jord hos Haugesund kommune sin 17. mai komitè i år.

Tolås forteller at de nesten bare har fått positive tilbakemeldinger på dette støntet tidligere, og tror at det er budskapet på slikkepinnene som gjør at de nå har fått forbud.

Tom Landås (KrF) som er nest-leder i Haugesund kommune sin 17. mai komitè sier at alle i komiteén er enige om at de ikke ønsker at effekter skal deles ut i toget , og understreker at «lokkemat» spesielt ikke er ønskelig.

-Vi har fått en del klager på dette støntet i 17. mai toget til «Hjerte for byen» , sier Landås uten at han konkret kan svare på hvor mange klager de har fått inn, eller konkret hva de går ut på.

Tolås i «Hjerte for byen» sier at de opplever det litt spesielt å bli nektet dette på en dag som 17.mai, selv om de respekterer avgjørelsen fra Haugesund kommune sin 17. mai komitè.

-Russen går bak oss i toget i år, og kortene de deler ut til barna langs ruten er ikke noe mindre støtende vil jeg si, poengterer Tolås.

 

Hør mer om denne saken ved å klikke inn på lenkene her:

 

Gjert Tolås-Medlem i Hjerte for byen sin 17.mai komitè

Tom Landås- Nest-leder i Haugesund kommune sin 17.mai komitè, KrF

Eiren Børven-Ansvarlig medhjelper barn i toget, Hjerte for byen

Nina Westerlund Lie- Leder Haugesund kommune sin 17.mai komitè, Ap

 

Her ser du «Hjerte for byen» sin trillebåre i folketoget i 2016, fyllt av kjærlighet på pinne.

FOTO: Arne Kallevik