• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Det gode gjestebud

Det er både tankevekkende og ransakende å lese hva Jesus sa om det å holde selskap. – Når du skal ha gjester, enten til middag eller kvelds, skal du ikke be venner […]

Merker: ,
Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Det gode gjestebud

Det er både tankevekkende og ransakende å lese hva Jesus sa om det å holde selskap.

– Når du skal ha gjester, enten til middag eller kvelds, skal du ikke be venner og brødre og slektninger og rike naboer. For de kommer til å be deg igjen, og dermed får du gjengjeld, sa Jesus.

– Nei, når du skal holde selskap, så innby fattige og vanføre, lamme og blinde, fortsatte han og hevdet at først når vi praktiserer en slik invitasjon vil vi bli lykkelige, for disse gruppene kunne ikke gi oss noe igjen. (Lukas 14, 12-14)

Dette er radikal tale! Mange av oss må nok innrømme at det er vanskelig å følge en slik invitasjonspraksis. Likevel gir det grunn til ettertanke: Ber vi bare dem vi liker og som har tydelig menneskelig status, eller våger vi å gå utenfor de trygge rekkene? En ting er sikkert: Hos Jesu er alle velkomne, spesielt dem som har falt utenfor det gode selskap.