• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Et nært forhold

– Bibelen har jeg et nært og langt forhold til, sier Karen Hesseberg, journalist og programleder i TV Haugaland. Hun fikk sin første bibel da hun var 10 år, og leser fortsatt […]

Publisert av Harald Helland i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Et nært forhold

– Bibelen har jeg et nært og langt forhold til, sier Karen Hesseberg, journalist og programleder i TV Haugaland. Hun fikk sin første bibel da hun var 10 år, og leser fortsatt i verdens mest solgte bok.
Trenger folk i dag å kjenne til bibelen?
-Ja, det trenger en, svarer hun momentant. -Bibelen er en viktig del av vår kultur. Det er ikke alltid vi tenker over det en gang, at ‘ramaskrik’ for eksempel er fra byen Rama i bibelen. Det å lese den, enten du tror eller ikke, tenker jeg er en bra ting.

«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.» Karens favorittvers (Matt 11,28)

Hun leser dagens bibelord på Kristen Nærradio i oktober, og det gjør hun på dialekt.
-Jeg føler det blir litt nærmere.

Kanskje vi skulle hatt en bibel på dialekt?
Det var en god idè! Og med stor skrift, for sånne som meg.
De har til felles at de er kjente stemmer fra Haugalandet, og leser dagens bibelord på Kristen Nærradio. Hver dag kan du høre et avsnitt fra bibelen lest av bl.a. Karen Hesseberg, Berit Aase og ordførerne Jarle Nilsen og Arne-Christian Mohn. Dagens bibelord hører du bl.a. i Kveldsmiks, som går hver kveld kl. 19.30 (man-lør).

(foto: Tor Nilssen)