• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Fra rikstelefonen til Kristen Nærradio

Hvis du møter en smilende eldre dame i Haugesund sentrum, pent kledd, med enten rød eller rosa leppestift, er sjansen stor for at det kan være Berit Aase. Hvis hun gir deg […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Fra rikstelefonen til Kristen Nærradio

Hvis du møter en smilende eldre dame i Haugesund sentrum, pent kledd, med enten rød eller rosa leppestift, er sjansen stor for at det kan være Berit Aase. Hvis hun gir deg en klem så er sjansen enda større. Det er altså ikke vanskelig å legge merke til denne fargeklatten av en herlig dame.

Du har kanskje også sett henne i serien «Stampen for tilværelsen » eller i et annet program på TV Haugaland. I Haugesunds avis har hun også prydet forsiden med sine 400 par sko.

-Men jeg har bare 200 igjen nå, resten er gitt til Fretex, kan Aase bekrefte.

Leser «Dagens bibelord» i februar

Hver dag i hele februar skal du få høre 74-åringen lese «Dagens bibelord» fra Nettbibelen her på Kristen Nærradio Haugaland. Hun leste også «Dagens bibelord» for oss i november 2017.

Aase har vært kristen siden hun ble frelst på et møte i Haugesund som 16-åring. Nå er hun aktiv i pinsemenigheten Tabernakelet i Haugesund.

Minner fra rikstelefonen

Da hun satt med headsettet på ørene i studioet vårt kunne hun fortelle at dette minnet henne veldig om den gang hun jobbet på rikstelefonen. Fra 1968 og i ti år jobbet hun nemlig i 2.etasje på gamle posthuset i Haugesund sentrum med oppsetting av samtaler utover det lokale telefonområdet. Sammen med mange kollegaer sammenkoblet de lokale nettverk over lengre avstander.

-Hvis noen skulle ringe fra Haugesund til Stavanger trengte de min hjelp, forteller Aase

Fra 1968 styrte hun også klesbutikken «Monet» sammen med sin kusine Velaug Larsen. En spesialbutikk for store størrelser. Dette holdt de på med i 16 år.

 

Dagens bibelord hører du i Kveldsmiks hver kveld rundt kl.19.30. Det går også i vår prøvesending på DaB (K-radio).

Om du ikke får inn Fm 105,6 så last ned appen «Tune In Radio», eller hør via nettsiden vå her:)