• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Kristen barmhjertighet

Jesus er opptatt av å lære oss hva kristen barmhjertighet er. Bibelavsnittet Lukas 6, 36-42 handler mye om det, og har adresse til oss alle. «Vær barmhjertige, slik deres Far er barmhjertig.» […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Kristen barmhjertighet

Jesus er opptatt av å lære oss hva kristen barmhjertighet er. Bibelavsnittet Lukas 6, 36-42 handler mye om det, og har adresse til oss alle. «Vær barmhjertige, slik deres Far er barmhjertig.» (vers 36). Jesus viste ved sitt liv hva kristen barmhjertighet innebærer. Han kom ikke for å bli betjent, men for selv å tjene, og viste det i møte med mennesker og sitt budskap til dem. Jesus møtte syndere på sin vei og avdekket deres synd. De fikk oppleve Jesus som en barmhjertig sjelesørger. Han forsøkte ikke å bagatellisere eller dysse noe ned, men gikk rett på sak. Han satte fingeren på det ømme punkt. Det førte som regel til syndenød og bot, og et liv sammen med Jesus i Guds barmhjertighet. Slik er det også i dag. Mennesker opplever å få syndenes forlatelse. Og som Luther sier det, «Der hvor syndenes forlatelse er, der er liv og salighet.»

KPK