• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

-Jesus mettet 5000, og halvparten var fra Kopervik

Når Sigmund Hansen (70) var  på besøk i studio i mars, serverte han flere gode historier, blandt annet historien om hvordan en bibelfortelling ble mistolket av en 1.klassing fra Veavågen i 1930. […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for -Jesus mettet 5000, og halvparten var fra Kopervik

Når Sigmund Hansen (70) var  på besøk i studio i mars, serverte han flere gode historier, blandt annet historien om hvordan en bibelfortelling ble mistolket av en 1.klassing fra Veavågen i 1930. Å mistolke Hansen selv, derimot, er vanskelig.

Karmøybuen er nemlig god på både historie og historiefortelling, etter sin lange fartstid som journalist i Haugesund.  Hansen startet Radio 102 i tillegg til å ha jobbet 36 år i Haugesunds Avis og åtte år i NRK.

Hansen trakk blandt annet frem den tidligere svenske statsministeren, Olof Palme, som et av de mest intressante intervjuobjektene han har hatt gjennom karrieren. Palme skulle holde 17.mai tale i Haugesund i 1983, og det ble det oppstyr av.

-Den gang mente noen at det var heilt feil å invitere en svenske til nasjonaldagen, forteller Sigmund.

 

SAVNET HØSTSTORMEN PÅ VESTLANDET

Den værvandte vestlendingen har våren som sin favorittårstid, og elsker april der det  grønne spirer og gror. Men våren har ikke alltid vært favoritten skal vi tro Hansen som forteller om savn etter høststormer under sin studietid på østlandet.

-Da jeg kom tilbake til Haugesund måtte jeg ut å gå i stormen, og min kone trodde det hadde klikket for meg, sier Hansen.

I hele april kan du høre Hansen lese «Dagens Bibelord» hos oss på K-radio kl. 19.30 (Fm 105,6).

Fra versene han leser inn i april ble dette hans favorittvers:

 

Vi elsker fordi han elsket oss først.

Dersom nogen sier: Jeg elsker Gud, og han hater sin bror, da er han en løgner;

for den som ikke elsker sin bror, som han har sett, hvorledes kan han elske Gud, som han ikke har sett?

(Johannes 4.19-21)

 

Hør hvordan bibelfortellingen om da Jesus mettet 5000 ble misforstått, og resten av intervjuet med Sigmund Hansen HER