• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

PLUKKET SPIKRE PÅ SPANNE TIL SKOLETAK I KAMERUN

Tok et tak for nytt tak: Når taket på en av barneskolene i Kamerun blåste av, tok tidligere Kamerun misjonær Erik Sigurd Sandvik tak, og samlet avfallsspikrer fra en byggeplass på Spanne […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for PLUKKET SPIKRE PÅ SPANNE TIL SKOLETAK I KAMERUN

Tok et tak for nytt tak: Når taket på en av barneskolene i Kamerun blåste av, tok tidligere Kamerun misjonær Erik Sigurd Sandvik tak, og samlet avfallsspikrer fra en byggeplass på Spanne i Karmøy kommune.

En spikerboks er minst en dagslønn for en lærer der nede, sier Sandvik.

Han forteller at flere lærere i Kamerun jobber gratis som lærer på dagen, for så å jobbe på åkrene om kvelden for å få inntekt.

Sandvik har jobbet som misjonær i Kamerun i over 5o år gjennom NMS. Nå er han pensjonert, men bor likevel ikke mer en seks måneder i huset sitt på Spanne på Fastlands-Karmøy. Resten av året tilbringer han i arbeid for den lutherske kirken og skolen i Ngaundere, i Kamerun, som han var med å bygge opp gjennom NMS.

I fjor var Sandvik med å samlet inn over 3000 FM-radioer, og en FM-sender fra NRK, til Kamerun. Dette ble i følge Sandvik distribuert til avsidesliggende landsbyer, og motatt med stor glede. Året før fikk han datamaskiner og tavler med seg til skoler i Kamerun, fra skoler i Karmøy kommune.

-Det er mye av det som skal kastes her i Norge som kan brukes i Afrika, forklarer Sandvik.

Nå er han hjemme i Norge og prøver å samle inn penger til solcellepanel på den videregående skolen i Ngaundere som kirken eier.

-Men det er ikke bare vår skole som trenger penger, fortsetter Sandvik

I grensen mellom sivilisasjonen og utkanten vil foreldrene at barne skal jobbe i Åkrene, og ser ikke alltid verdien av barns skolegang, som de heller ikke har råd til. For at skolepengene skal bli mindre vil Sandvik og kollegaene prøve å gi penger til barneskolene.

På skolen Nissar, hvor taket blåste av, fikk Sandvik levert spikre fra fangsten sin på Spanne og forteller at lærerene ble veldig glad for gaven.

-11.000 kr er alt som skal til for at Nissar blir ordnet med pulter og nytt golv, da trenger de ikke så mye inntekt gjennom skolepengene fra barna, fortsetter Sandvik.

Sandvik synes det er viktig at disse barne også får samme start i livet som andre barn, og poengtere at kunnskap er makt.

Hør intervju med Erik Sandvik på FM 105,6 kl. 19.30 onsdag 7.mars eller vår prøvesending på Dab fra 8.mars.

Foto: Katrine Eide