• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Radiosøndagsskolen er Norges største søndagsskole

Du har kanskje hørt henne tidlig en søndag morgen. Den fengende og nesten hviskende stemmen gjør historiene fra Bibelen levende. Det er vitser, sanger, fortellinger og ikke minst en skattekiste som skal […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Radiosøndagsskolen er Norges største søndagsskole

Du har kanskje hørt henne tidlig en søndag morgen. Den fengende og nesten hviskende stemmen gjør historiene fra Bibelen levende. Det er vitser, sanger, fortellinger og ikke minst en skattekiste som skal åpnes..

Har radioen bare summet i bakgrunnen fra før får denne Sokndals-dialekten deg til å spisse opp ørene. Og det gjelder både liten og stor skal vi tro Elisabeth Fauskanger (46).

Stadig vekk får nemlig søndagsskolekonsulenten i Karmsund-Sunnhordaland krets gode tilbakemeldinger på radiosøndagsskolen som hun lager en gang i uken i samarbeid med Kristen Nærradio Haugaland.

Ellen Karoline er ei godt voksen dame som sa til meg; «Jeg har blitt avhengi av radiosøndagskolen», forteller Fauskanger.

Verdens beste jobb

Fauskanger er oppvokst i Sokndal, sør i Rogaland, men bosatt på Stord med mann og fire barn. I 2004 kom hun over stillingen som søndagsskolekonsulent. Med lærerutdanning i bakhånd fikk hun jobben, som hun ser på som en av verdens viktigeste, og mest meningsfulle jobber; nemlig å fortelle barn om Jesus og inspirere søndagskoleledere.

Etter et møte i KNH i 2012 som representant for Søndagsskolen som er medeier i radioen, så kom ideen om en søndagsskole på radio. Daværende daglig leder i KNH, Odd Erik Eriksson, gav klarsignal til å starte produksjon. Etter dette har det blitt utallige timer med søndagskole på radio.

Norges største søndagsskole

Det er ikke bare Kristen Nærradio Haugaland sine lyttere som har fått gleden av å høre programmene som har bibelfortellinger fra søndagsskolens formidlingsopplegg «Sprell levende» som utgangspunkt. Flere andre kristne nærradioer over store deler av sør-Norge får også programmene.

Og med mange barn og voksne som hører på samme søndagsskoleprogram kan en trygt kalle det for Norges største søndagskole:

-Det inspirerer meg å vite at jeg er leder i Norges største søndagsskole, smiler Fauskanger.

Den blide stordabuen er opptatt av at lytterene skal få opplevelsen av at hun snakker rett til dem, og mener at radio først og fremst er et personlig medium.

Har du flere eksempler på tilbakemeldinger du har fått på programmene?

Grete er trosopplærer i Stavanger, hun skrev til meg; «Det er SÅ kvalitet på det dere sender. Evige sannheter inn i mang hjem og hjerter. Hvilke ringvirkninger»

Tilbakemeldinger er med å inspirere Fauskanger til å fortsette å lage programmer.

En eldre dame ringte meg og sa at hun og mannen måtte få med seg radiosøndagsskolen, og at de ba om at jeg måtte få inspirasjon og kraft, og ikke gå trøtt for programmene var så flotte å høre på, forteller Fauskanger.

Programskaperen har flere episoder å ramse opp av tilbakemeldinger, og synes det var spesielt hyggelig da en liten gutt hun møtte sa til mammaen sin, da han hørte stemmen hennes, at «hu kjenne eg».. Fauskanger skjønte med en gang hvor han «kjente» henne fra.

En bestemor fortalte meg at barnebarnet som er autist hørte på radiosøndagsskolen. For han var det ikke et alternativ å gå på en vanlig søndagsskole, men gjennom radioen fikk han bli med på søndagsskolen på en måte som passet for han, er en annen tilbakemelding som har inspirert Fauskanger

 

Fauskanger takker KNH for at de har satset på radiosøndagsskolen alle disse årene, samtidig som hun oppfordre folk til å bli med å be for alle de som hører på radiosøndagsskolen.

 

Radiosøndagsskolen hører du søndager kl 09.00 og kl. 19.00 (R) på Kristen Nærradio Haugaland.

Enten på FM 105,6 eller DaB: K-radio.

Programmene ligger også ute som podcast på www.radioen.net