• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

30-ÅRSDAG FOR SOMMERGOSPEL I STRÅLENDE SOL

Lørdag 2.juni strømmet folk til Skudnesparken med campingstoler i solbriller og shorts. For flere på haugalandet er  Sommergospel med å markerer starten på sommeren. I år som tidligere år var også sjef […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for 30-ÅRSDAG FOR SOMMERGOSPEL I STRÅLENDE SOL

Lørdag 2.juni strømmet folk til Skudnesparken med campingstoler i solbriller og shorts. For flere på haugalandet er  Sommergospel med å markerer starten på sommeren.

I år som tidligere år var også sjef for festivalen, Geir Sommerfeldt, heldig med været. I løpet av 30 festivaler, siden start i 1989, har det nemlig kun vært èn festival med regn.

Is, pølse, brus, grønt gress, sol, latter, gjensynsglede, barn, voksne og gospelmusikk er bare noen av stikkordene som beskriver rammene rundt kveldens 30-års jubilant.

To Sommergospel-priser

Kvelden startet sprekt med artist Jarle Waldemar og lokale barnekor, før ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen, talte og delte ut «Årets sommergospel-pris».

I år var det hele to priser som ble delt ut. Første gikk til Lisa Børud som deltok for 12.gang. Den andre gikk til en preget og overrasket Sommergospel-general.

Sommerfeldt som startet det hele i 1989 var rørt til tårer da han takket medhjelpere og sine nærmeste som har støttet han alle disse årene.

Egen festival-sang

Store deler av Børud-familien var med å satt sitt preg på årets festival med gamle og kjente sanger.

Arnold Børud som ikke kunne komme grunnet sykdom hadde skrevet en helt egen låt til sommergospel-festivalen, som ble sunget flere ganger i løpet av sommerkvelden.

Arnold sine barn og barnebarn var derimot altså tilstedet og opptredde sammen hele gjengen, i tilegg til i ulike grupper.

Synnøve Aanensen fra Åkra sang duett sammen med Maren F. Reme. Sistnevnte som opprinnelig er fra Skudneshavn har vært bosatt i Kristiansand de siste årene, og kunne fortelle at det var veldig stort for henne å være der. Reme sang også flere sanger alene på den, i år,  splitter nye scenen, og startet sin seanse med gode gamle «Put your hand».

Voice of joy og Impuls fra Stavanger var også med å satte sitt musikalske preg på kvelden før årets festival ble avsluttet med nattverd rundt kl.00.00.

Årets festival ble sendt direkte på TV-Haugaland.

Vil du høre sang-innslag og intervjuer fra kvelden klikk deg inn her:

Sommergospel -del 1

Sommergospel- del 2

På bildet: Katrine Eide fra KNH intervjuer Lisa Børud (22) og Olivia Børud (7)

Foto: Harald Helland