• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

God gammeldags bedehusbasar på Fosen

Lørdag 16.juni 2018 var det igjen duket for basar i gammedags stil på Fosen bedehus i Røyksund. Vest-Karmøy Yngre Lokalhistoriske forening, med Svein-Helge Bergfjord i spissen, stod bak arrangementet. Foreningen har restaurert […]

Publisert av Katrine Eide i kategorien Nyheter | Kommentarer er skrudd av for God gammeldags bedehusbasar på Fosen

Lørdag 16.juni 2018 var det igjen duket for basar i gammedags stil på Fosen bedehus i Røyksund. Vest-Karmøy Yngre Lokalhistoriske forening, med Svein-Helge Bergfjord i spissen, stod bak arrangementet.

Foreningen har restaurert det gamle bedehuse fra 1904 gjennom mange dugnadstimer.  Nå har Bedehuset  blitt et museum for bedehushistorie, og i desember 2016 ble det invitert til juletrefest i bedehuset for første gang på 26 år.

Fullt hus

På basaren 16.juni var bedehuset fullsatt. Det måtte derfor settes opp ekstra stoler utenfor bedehuset. De som møtte opp fikk muligheten til å kjøpe lodd på bok og årer, de fikk hører musikk av gruppen «Håp», synge med på allsang, få kaffe og kaker, og høre andakt og minneord.

Det var ikke mange som gikk hjem denne kvelden uten gevinster. Noen også med et to-sifret antall. Til basaren var det i samarbeid med Rutebilhistorisk forening satt inn veteranbuss på strekningen Langåker-Fosen som gjestene kunne benytte seg av.

 

Du kan høre fra dagen om du klikker inn på lenkern under her:

Fosen bedehus basar 16.juni 2018

 

Noen bilder fra dagen:

Her er veteranbussen parkert i vegkanten på andre siden av Fosen bedehus.

Formann i Vest-Karmøy Yngre Lokalhistoriske forening, Svein Helge Bergfjord Torsteinsbø holdt andakten på basaren, i ren vekkelsespredikant stil.

Fosen bedehus var fullsatt av forventningsfulle gjester lørdag 16.juni

Det var kaffi og kakeservering utenfor bedehuset til alle fremmøtte.

Peter Magnussen sørget for at de som ville ta veteranbuss til basaren kom seg trygt på plass. Magnussen hadde kledd seg i et gammeldags sjåfør-antrekk for å skape ekstra nostalgi på bussturen.

Mangen av gevinstene var håndlaget, og mye var blitt sponset fra lokale butikker.

 

 

 

Foto: Katrine Eide