• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Vær snar!

For mange kan våre salmer og andre kristne sanger virke livsfjerne og uaktuelle. Men den som virkelig setter seg ned og fordyper seg i dem, vil kjenne seg igjen både i eldre […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Vær snar!

For mange kan våre salmer og andre kristne sanger virke livsfjerne og uaktuelle. Men den som virkelig setter seg ned og fordyper seg i dem, vil kjenne seg igjen både i eldre og nyere tekster. M. B. Landstads «vekkelsessalme» som begynner med appellen «Våkn opp du som sover», går i det tredje verset inn i en hverdag som mange kan kjenne seg igjen i om de er ærlige, og selv om enkelte ord er gammelmodige: «I jorderiks daler hvor tornene sårer, er tungsomt å gå. Der lengter så mange med sukk og med tårer til freden å få. Nå stanse du tåren, Guds glede med våren i Kristus vi har. Stå opp, du som sover, vær snar!» Midt i problemene, som kan være så mange og forskjellige, venter Guds hjelp ved Jesus Kristus – en hjelp som gjelder døgnet rundt. Også mens vi sover. Det er Guds evig sanne løfter!

KPK