• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Spørsmål om tro

En av dem som hadde fulgt påskedramaet i Jerusalem, var Josef fra Arimatea. Om ham heter det at han var en høyt aktet rådsherre ”som selv ventet på Guds rike”. Det står […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Spørsmål om tro

En av dem som hadde fulgt påskedramaet i Jerusalem, var Josef fra Arimatea. Om ham heter det at han var en høyt aktet rådsherre ”som selv ventet på Guds rike”. Det står ikke uttrykt i evangeliene, men med det som hadde skjedd Jesus, hadde Josef sannsynligvis fått troen på at Guds rike var kommet med ham som nå var blitt korsfestet.

Kanskje hadde Josef hørt hva Jesus svarte fariseerne på spørsmål om når Guds rike kommer? Da knyttet Jesus det til sin egen død. Jesus sa at først måtte han lide og dø. Ved at Jesus døde for menneskenes synd og urett og ved sin oppstandelse seiret over det vonde, ble menneskets forhold til den hellige Gud gjenopprettet. Guds rike, det at Gud selv kom inn i vår verden, ble oppfylt i Jesus Kristus.

Å få del i Guds rike er derfor et spørsmål om å tro på Jesus og med troens øyne se hvem Jesus er.

KPK