• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Barmhjertighet

Barmhjertig og barmhjertighet er gode, varme ord. Ifølge Bokmålsordboka betyr det egentlig «med hjerte for de fattige», og videre godhjertet, mild og nådig. Det klassiske eksemplet er Jesu liknelse om den barmhjertige […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Barmhjertighet

Barmhjertig og barmhjertighet er gode, varme ord. Ifølge Bokmålsordboka betyr det egentlig «med hjerte for de fattige», og videre godhjertet, mild og nådig. Det klassiske eksemplet er Jesu liknelse om den barmhjertige samaritan, som han fortalte en lovkyndig etter at denne på Jesu oppfordring hadde sitert lovens ord: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all kraft og av hele ditt sinn, og din neste som deg selv.» (Lukas 10,25-27). En samaritan, som jødene nødig hadde omgang med, er i ettertid definert som en godhjertet, hjelpsom person. Hele begrepet danner grunnlaget for den kristne kirkes organiserte diakoni, som nettopp er å hjelpe og ha omsorg for mennesker i alle typer vanskelige situasjoner. Men de fleste av oss møter slike situasjoner så å si hver eneste dag. Det er ikke alltid så mye som skal til. Vi kan alle være samaritaner!

KPK