• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Guds barmhjertighet

Både Guds og menneskers barmhjertighet er et stikkord både i Det gamle og Det nye testamente. Vi finner det allerede i de første bøkene, som da Herren talte til Moses: «Herren, Herren […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Guds barmhjertighet

Både Guds og menneskers barmhjertighet er et stikkord både i Det gamle og Det nye testamente. Vi finner det allerede i de første bøkene, som da Herren talte til Moses: «Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, langmodig og rik på miskunn og sannhet. Han lar sin miskunn vare i tusen slektledd, han tilgir synd og skyld og brott.» (2. Mosebok 34,6-7). I tusen slektledd! Om vi tror på Bibelens ord, gjelder altså Guds barmhjertighet og alt hva det innebærer, fremdeles. Derfor kan vi alle i tillit til Guds løfter komme til Gud og åpne oss for Hans barmhjertighet, likesom han som ble hjulpet av den barmhjertige samaritanen i Jesu berømte liknelse. For mange koster det kanskje noe å erkjenne at man er totalt hjelpeløs. Men verken Moses eller han som falt blant røvere i Jesu liknelse, var i stand til å motsette seg hjelpen de kunne få.

KPK