• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

Salig barmhjertighet

I Bergprekenen kom Jesus med mange løfter til alle som tok imot Gud i troen på Ham som forkynte Guds rike. Ett av løftene var: «Salige er de barmhjertige, for de skal […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for Salig barmhjertighet

I Bergprekenen kom Jesus med mange løfter til alle som tok imot Gud i troen på Ham som forkynte Guds rike. Ett av løftene var: «Salige er de barmhjertige, for de skal få barmhjertighet.» (Matteus 5,7). Dette løftet var knyttet sammen med alle de andre evigvarende løftene i Bergprekenen. Man kan selvsagt være barmhjertig mot sine nærmeste og sine medmennesker generelt uten en bevisst gudstro. Gud har også lagt ned denne verdifulle egenskapen i alle mennesker, selv om mange kanskje tror at de er barmhjertige, godhjertede, milde og tilgivende i egen kraft. For Jesus var det maktpåliggende å forkynne at alle gode egenskaper i alle mennesker var en Guds gave som slo tilbake mot løftet om at de som var barmhjertige, også ville få oppleve Guds barmhjertighet ved livets utgang. Vår barmhjertighet kan i mange tilfeller utnyttes til egen fordel. Guds barmhjertighet er uten reservasjoner.

KPK