• Annonse
  • Annonse
De frie evangeliske forsamlinger Søndagsskolen Normisjon Pinsemenigheten Tabernaklet NLM Haugesund Nordre Misjonsmenighet

De forlatte

I vår salmetradisjon er Jesu godhet og fullkomne barmhjertighet et ikke ukjent tema, naturlig nok. Salmetekstene og melodiene fra alle tider har vært med på å løfte de bibelske sannhetene inn i […]

Publisert av Nettredaktør i kategorien Andakt | Kommentarer er skrudd av for De forlatte

I vår salmetradisjon er Jesu godhet og fullkomne barmhjertighet et ikke ukjent tema, naturlig nok. Salmetekstene og melodiene fra alle tider har vært med på å løfte de bibelske sannhetene inn i både vår søndag og vår hverdag, både i fellesskapet og i lønnkammeret. Det gjelder også Svein Ellingsens tekst fra 1960-årene til melodi av Egil Hovland – oppført som julesalme, men like meningsfull som helårssalme: «Vi ser deg, Herre Jesus, som en av verdens små.». Etter å ha sunget eller lest oss gjennom de to første versene, stanser vi ved det tredje: «Ditt komme, Herre Jesus, forvandler jordens natt og bringer lys til mange som føler seg forlatt. Hjelp oss å gå i dine spor! La verden se din godhet igjennom dem som tror!» Det er mange som føler seg forlatt, både enkeltmennesker og grupper. Den kristne diakoni har vært og er en hjørnestein i arbeidet med å nå dem.

KPK